tiistai 19. elokuuta 2003

Treeniä, treeniä ja lisää treeniä

Enää yksi yö sorsajahtiin :) Toivottavasti saadaan lintuja, ettei mene ihan puihin tämä koko odotus. Paikkaakaan ei ole vielä päätetty, mutta luulenpa että tänä iltana pidetään palaveri jossa päätetään kuka lähtee mihinkin. Vakiopaikkojemme lisäksi olisi tarkoitus käydä etsimässä muilta hukkaan joutuneita lintuja ihan uudessa paikassa. Hakualueelle kertyy kokoa ja näköä :)


* * * * * *


Meillä on aika kulunut täällä Oulussakin taas ihan rattoisasti. Roope on käynyt Pinjalla pari kertaa kylässä ja lapsoset ovat riehuneet oikein olan takaa. On mukava katsoa kun kaksi nuorta kultsunhupakkoa juoksee pitkin metsää ja väistelee puita kuin pujottelijat keppejä konsanaan. Sitten välillä huilataan kepinsyönnin parissa ja kohta taas mennään. Olinkin jo melkein unohtanut miten loistava näky nuo kaksi roikaletta ovat.


* * * * * *


Tietysti näin NOME-kokeen uhkaavasti lähestyessä on myös syytä treenata. Sunnuntaina kävimme Teijan, Mellin ja Pepen sekä Annamarin ja Emman kanssa treenailemassa Valkiaisjärvellä. Aluksi treenailimme dameilla ohjausta ja markkeerausta rannan tuntumassa. Nämä onnistuivat ihan kohtalaisesti. Kaikki koiramme ovat vain sen verran hienohelmoja, että on aivan pakko aina ravistaa ennen rantaa ja siinähän se damikin sitten putoaa suusta. Muuten kyllä meni ihan kohtalaisesti. Rannasta sitten siirryimme metsän puolelle ja teimme Pinjalle ja Pepelle hakualueen 3 variksella. Molemmat suorittivat alueen hienosti. Pinjassa oli tapahtunut mielestäni edistystä riistan suhteen ja olikin oikein tyytyväinen. Pepe suoritti homman vanhalla taatulla tyylillään :) Emmalle hakualue tehtiin dameilla ja Melli sai tyytyä kanniskelemaan varista. Mukavat oli taas treenit.


Äskettäin tulin tuolta ulkoa Pinjan kanssa. Tein markkeerauksia variksilla. Tänä aamuna oli aika nihkeää. Pinja ei oikein innostunut variksista. Liekö sitäkin tuo sorsajahti jännittää :) Varisharjoitukset jatkuvat hamaan tulevaisuuteen. Kokeen jälkeen pidämme tauon, mutta pitkin talvea varmasti muistuttelen Pinjaa totuudesta.


* * * * * *


Tänään olen menossa ilman Pinjaa katsomaan Sussun Jalmaria :P Toivottavasti pentukuume ei aivan ota valtaansa.


Sorsajahdin jälkeen tulee taas kuulumisia. Hyviä jahteja kaikille jahtimiehille! Niin ja Pinja huutelee terkut kaikille jahtikoirille ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti