torstai 25. syyskuuta 2008

Kuukauden kuulumiset

Nämä kuulumiset ovat pitkät... Johtuen siitä, että niitä on kertynyt kokonaisen kuukauden ajalta. Ja kuukausi on ollut jokseenkin aktiivinen. Toivottavasti jaksat ainakin kahlata nämä loppuun. :)

Laadin aivan hakemiston, jotta lukijat tietävät mitä tuleman pitää.

1. Sorsajahti
2. Treenit ja kokeet
3. Pentuasiaa
4. Pikaiset Pinja-kuulumiset


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


1. Sorsajahti

Lämmittelyn eli kyyhkysjahdin jälkeen piti malttaa kymmenen kokonaista päivää. Töissä ilmoitin, että 20.8.olen käytettävissä ainoastaan aamupäivän. Mukaamme lähti myös Nivala-lehden kesätoimittaja Annukka. Annukka kirjoitti aloituksesta jutun, joka on ollutkin nähtävissä täällä blogissa.

Koiravalinta oli aloitukseen jokseenkin selvä. Inkahan se sinne otettiin mukaan. Pinja tuppaa kuumumaan nykyisin jo niin paljon paukkeesta, ettei sitä jaksa katsella saati ohjata.

Jahtisuunnittelu alkoi jokavuotisella jahkailulla. Väännettiin taas, että mihin sitä mennään. Lopulta kuitenkin menimme sinne vanhaan ja tuttuun paikkaan (joka vuosi väännetään samasta asiasta ja silti lopulta päätetään mennä samalle kololle).

Olimme lopulta ehkä 1,5 minuuttia myöhässä aloituksesta sen säätämisen takia, mutta onneksi ehdimme hyvin mukaan. Meidän kololla ei ollut muita, joten siinä mielessä myöhästyminen ei haitannut. Saimme heti aloituksesta reilun puolenkymmentä lintua alas ja niinpä Inka pääsi välittömästi hommiin. Aluksi näytti, ettei siitä Inkan touhusta tule yhtään mitään. Syytin jo itseäni, että olen pilannut koiran liialla varjelemisella tositoimilta (tyhmää, sanon minä).Onneksi Inka päässä syttyi valo ja homma rupesi toimimaan ensimmäisen viiden minuutin vaahtoamisen jälkeen. Otteet paranivat koko ajan ja Inka pääsikin mukavasti tositoimiin joka välissä. Luovutukset olivat mukavia ja paranivat kaiken kukkuraksi koko ajan. Haku taas oli Inkalle tyypillisesti MAHTAVAA. Myös fyysinen kunto näytti tytsällä olevan hyvä. Ei siinä näkynyt minkäänlaisia väsymisen merkkejä vaikka satanen oli lasissa koko ajan. Jeejee. Ja tassukin pärjäsi hyvin. ei siitä kesäisestä vahingosta enää huomaa mitään (onneksi).

Pinjakin pääsi kokeilemaan taas noutajana olemista, mutta siitä ei oikein tullut mitään. Neiti lähti työmaalta aina kun paukkui ja kuntokin näytti olevan aika huono (no se on kyllä minun syy). Pääsi pinja kuitenkin hoitamaan pari noutoa, jotka se suoritti tuttuun pinjamaiseen tyyliin ;) Mutta täytyy kyllä sanoa, että Inka meni nyt heittämällä Pinjan edelle metsästykoiratehtävissä. Enää ei edes auta Pinjan kokemus ja "ohjattavuus". Inka painaa vauhdilla ja vieteillä ja sillä fyysisellä kunnolla reilusti edelle.

Tytöt ovat päässeet vielä aloituksen jälkeenkin reissuille matkaan ihan mukavin tuloksin. Lintuja on saatu talteen sekä ilman pyssyä että pyssyn kera. Kiireet ovat vähän haitanneet jahtia, mutta jospa tässä sitten muuttosorsia lähtisi kyttäämään. Hirvijahtikinhan se kohta alkaa, joten Pinja saattaa päästä ainakin sinne hommiin (toivottavasti ei kuitenkaan olisi tarvis).


2. Treenit ja kokeet

Nivalan noutajat (minä & meidän tytöt, Hanna & lbn:t Siru & Nero, Emppu & chessi u Edi, Seija & lbn Lara, Reija & skn Santtu) ovat treenanneet kuluvalla syyskaudella ahkerasti. Vähintään kerran viikossa (useinmiten kahdesti) on kokoonnuttu daminheittelyn ynnä muun mukavan merkeissä. Meno on ollut mukavaa ja tulostakin on tullut (kaikille muille paitsi mulle ja Inkalle). Seija & Lara nappasivat Pietarsaaresta ALO1-tuloksen. Reija ja Santtu saivat samaisesta kokeesta ALO2. Emppu ja Edi käväisivät Oulussa nappaamassa ALO1-tuloksen ja Hanna ja Nero pyörähtivät Torniossa tuomisinaan ALO2. Onnittelut tätäkin kautta treeniporukalle. Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen!! Vaikkakaan treenit eivät meinaakaan loppua :D

Me tosiaan Inkan kanssa ollaan oltu vähän vähemmillä tuloksilla. Sen Rantsilan katastrofin jälkeen matkattiin sitten Hannan ja koko koirakoplan kanssa Joensuuhun Naisten Hakuun. Siellä me Inkan kanssa korkattiin voittajaluokka. Täytyy sanoa, ettei mennyt putkeen, eikä putken viereenkään. Tuloksena VOI0. Onneksi viikonloppu oli kuitenkin muuten niin mukava, ettei se nolla sielä haittaa. Voittaja alkoi ohjaustehtävällä, jossa ammuttiin kaksi laukasta ja toiselle laukaukselle heitettiin markkeeraus. Tämän markkeerauksen haki pois häiriökoira. Tämän jälkeen koira piti ohjata huitsin kuikassa olevalle ohjausriistalle. Sain Inkan hienosti lukkoon ohjauksen yhteydessä sillä tuloksella, että Inka ei liikkunut pellolla enää eteen eikä taakse.

Toisena tehtävänä oli markkeeraus. Heinikkoiseen veteen heitettiin piiiiitkä linjakakkonen. Koiran palauttaessa ensimmäistä ammuttiin ja heitettiin vielä kolmas riista ihan lähelle. Riistat sai ottaa talteen itse valitsemassa järjestyksessä. Otin sen lyhyen ekan jälkeen pois ja sitten Inka ei enää lähtenyt rannasta mihinkään ja koe siis jäi siihen.

Markkeerauksen jälkeen olisi ollut vielä vesialueelle painottunut haku. Olisi kiva ollut nähdä miten Inka tekee hakua sellaisessa maastossa. No, aina ei voi voittaa :D

Koe oli meille vielä hankala, mutta onpahan korkattu nyt se voittajakin. Ensi vuonna me sitten isketään ihan kunnolla. Varokaa vaan, odotettavissa on hurja, kultainen myrsky :D (NOT :D)

Kaiken kaikkiaan tämä NOME-kausi on ollut jokseenkin kummallinen. Heti ekasta startista tuli se AVO1 ja sen jälkeen ei olla juuurikaan juhlittu (muutakuin onnistuneita treenejä). Kaikesta huolimatta fiilis on hyvä. Ollaan menty eteenpäin ja se on tärkeä. Katse on jo ensi vuodessa :)


3. Pentuasiaa

Inka päätettiin astuttaa ja sille on löydetty uroskin. Uros on ruotsalainen ja Stjärnglimten's Isak nimeltään. Isakilla on on VOI1 NOMEsta. Ulkonäöltään se on ihan OK: aika jalkava ja tumma, eli ei mikään näyttelytähti ;)

Minä en itse Inkaa pennuta vaan asian hoitaa Eivor Sellberg (Kennel Goldgingers). Mikäli Inkan pentu kiinnostaa, kannattaa ensisijaisesti olla yhteydessä Eivoriin. Minä mielelläni kyllä tarinoin Inkasta, mutta käytännön asioista kannattaa jutella Eivorin kanssa.

Inka on tällä hetkellä Vaasassa. Näytti siltä, että juoksut olisivat alkaneet, mutta taisi olla kuitenkin väärä hälytys. Jotain siellä peräpäässä tapahtuu, mutta toistaiseksi on vielä mysteeri, mikä se sitten on :D Näyttää juoksulta, mutta intensiteetti ei vielä riitä. Täytyy nyt sitten vain odotella ja katsoa. Voihan tämä olla jonkin sortin esikiima. Tietty nyt asioiden pitää mennä vaikeaksi, kun pentuja ollaan teettämässä.

Pitäkäähän peukkuja, että saadaan homma onnistumaan!


4. Pikaiset Pinja-kuulumiset

Inka on nyt siis Vaasassa. Pinja nauttiin tällä hetkellä ainoana koirana olemisesta täysin siemauksin. SIitä on tullut leikkisä ja seurallinen. Aivan kuin nuori Pinja konsanaan. Liekö tuo Inkaliina sitä sitten jotenkin rajoittaa.

Pinjalla on ollut myös hieman ongelmia etutassun kanssa. Se ontui melko pitkään, mutta onneksi tassu on nyt kunnossa. Pinja on myös päässyt osalliseksi treeneihin ja näyttää siltä, että KoELA peruu Pinjan eläkkeen ;) Anttihan nimittäin muuttaa vihdoin meidän tykö tänne Nivalaan ja näin Pinjan treenit alkavat taas. Mukava homma.

Vaikka tekemiset pääosin nyt tällä hetkellä pyörivöät Inkan ympärillä, on Pinja yhä vahvasti olemassa. Toivotaan Pinjankin puolesta, että Inka saa ne pennut. Se tietää melkein 2 kk ainoana koirana olemista Pinjalle ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti