tiistai 14. elokuuta 2012

20-30 sek voi riittää...

Käväistiin Inkan kanssa ex tempore -reissulla Rovaniemellä NOME-kokeissa. Matkaseuraksi saimme Lotan ja Sagan (kiitos vielä).

Koe oli mukava ja mukavassa metsästysmaastossa. Ensimmäisenä tehtävänä oli 3-markkeeraus. Koira katsoi ensin kaksi heittoa (lokkeja), jonka jälkeen koira lähetettiin noutoon. Kun koira oli edennyt tietyn matkaa, tuli vielä laukaus ja 3. heitto (tavi). Koira sai itse valita hakujärjestyksen. Inka suoritti tämän markkeerauksen hienosti. Vähän se jännitti, mutta hienosti se meni. Sen jälkeen olo helpottui, kun mielestäni ohjaus ei ollut vaikea.

Ohjaus oli 80-90m lähetyspaikalta. Maasto oli vaihtelevaa (uintia ja "kuivaa" maata). Ohjaus lähti liikkeelle hienosti. Inka bongasi yhden turvetöppäreen ja annoin sen kiivetä siihen koska töppyrä oli hienosti linjalla ja ajattelin, että kyllä sen siitä saan menemään eteen niinkuin pitää. No, väärinpä luulin. Töppyrällä tuli meille sellainen informaatioplokki joka kaikkine kiemuroineen kesti maks 20-30 sekuntia. Sain Inkan lopulta haluttuun suuntaan ja ohjausriistalle, mutta siihenpä se ykkönen karahti. Voi perkule sentään!

Haun Inka teki taas mielestäni omaan hienoon tyyliinsä.

Kylläpä taas korpesi, mutta niinkuin aina, TÄYSIN OMA VIKA! Nyt tarkkuutta ohjauksiin, niin eiköhän tämä tästä iloksi muutu (toivottavasti).

Tulevana viikonloppuna meillä on loma NOME-B -hommista. Mutta siihenpä se loma sitten jääkin. Inka osallistuu nimittäin kultaistennoutajien PM-kisoihin Hauholla (eli olemme nykyään siis maajoukkueurheilijoita ;)). Lajina tulevana viikonloppuna onkin sitten se meidän uusin laji eli WT. Kovasti kisa jo jännittää, mutta eiköhän me se klaarata. Nyt täytyy tehdä vielä viimeistelevät peltotreenit ja sitten vain tulta päin :D Saa peukuttaa.


Niin ja perkule, alkaahan se sorsanpyyntikin vajaan viikon päästä. Se se vasta onkin mukavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti