lauantai 25. elokuuta 2007

Metsästyskausi alkoi

Naisten Haun tunnelmista selviämiseen meni ihan kunnolla aikaa. Jotenkin se Pinjan suoritus oli jotain niin käsittämätöntä, ettei meinannut housuissani pysyä. Hirvittävä virne pysyi naamalla usean päivän ajan :D

Normaalitilaan on kuitenkin jo päästy ja metsästyskausikin on avattu. Kyyhkysjahti oli tänä vuonna laihanpuoleinen. Saaliiksi saatiin yksi varis ja melkein 2 kyyhkystä ;) No, istuttiinpa ainakin passissa ja tuli siinä samalla tarkkailtua muuttavia kahlaajia. Ja juu, kyllähän se Inka sen vaakun mallikkaasti nouti!


Sorsastukseen oli tarkoitus lähteä perusmeiningillä. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat ihan viime hetkillä, kun Antin isä ilmoitti tarvitsevansa koiraa. Minäpä siis pakkasin Inkan autoon ja lähdin omalle reissulle. Pinja lähti Antin ja vakioporukan matkaan vakiomaastoon. Inka pääsi heti aloituksen yhteydessä hakemaan 5 heinuria ja myös haavakoita etsimään. Hyvä jahti oli meillä ja Inka sai mukavia kokemuksia. Väsyttämään vaan rupesi kovan homman päätteeksi. Kävin sitten kotona vaihtamassa Inkan Pinjaan ja lähdin taas koirapalveluna liikkeelle. Pinja kävi etsimässä heinäsorsaa, mutta löysikin haavakkotavin. Pinja jatkoi myös iltalennolle ja pääsi sielläkin hommiin.


Seuraavana päivänä kävimme isän kanssa kiertelemässä hukkaan menneiden sorsien toivossa, mutta mitään ei löytynyt. Inka teki kuitenkin loistavaa hakua ja näyttääkin siltä, että pikkuneidistä rupeaa kehittymään vallan mainio metsästyskaveri. Pinjalla painoi väsymys ja se ei jaksanut Inkan tavoin raskaassa maastossa työskennellä.

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen tyttöjen jahtisuorituksiin tänä vuonna. Pientä huolta aiheuttaa kuitenkin Pinja. Torstaina Pinja rupesi oireilemaan takapäätään: kävely ja ylös nouseminen olivat hankalia. Pienellä lääkityksellä siitä kuitenkin selvittiin ja homma näyttää nyt jo ihan hyvältä. Toivottavasti kyse on vain ohimenevästä väsymyksestä, eikä vakavammasta ongelmasta.

Tarkoitus olisi tässä vielä käydä jahdeilla tyttöjen kera ja kokeisiinkin on ilmoittautumisia lähtenyt. Pinja korkkaa avoimen vielä myöhemmin tänä syksynä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti